Mijn ervaring en interesses kunnen worden samengevat met de 3 letters: C, K en T.

C voor koffie (coffee) en connectie

In de loop der jaren zag ik hoe een kopje koffie conflicten kan oplossen, moraal kan verhogen, mislukkingen kan vergemakkelijken en, nog belangrijker, verbindingen kan opbouwen. Gedurende mijn hele carrière leerde ik dat antwoorden niet altijd in leerboeken gevonden worden, maar vaak eenvoudig door menselijke verbinding. Dit besef heeft me geholpen veel uitdagingen te overwinnen in de verschillende van de professionele rollen die ik op me genomen heb. Echte verbinding werd een van mijn veerkrachtstrategieën en altijd een bron van fascinatie.

K voor Khal en kennis

Helen Khal is een van mijn favoriete Libanese vrouwelijke schilders. Een van haar schilderijen brengt kennis over geschiedenis, techniek, cultuur en geslacht over. Ik werkte eerder in twee verschillende sectoren, ontwikkeling- en de privésector, en had interesse in kunst en de academische wereld, en ik was altijd geïnteresseerd in hoe (en door wie) kennis wordt geproduceerd, overgedragen en gemobiliseerd. Met name naar nieuwe manieren om verschillende soorten kennis te oogsten en ruimtes te creëren die ze bij elkaar brengen.

T voor travel en transformatie

Reizen is een fundamenteel aspect van mijn persoonlijke en professionele groei. Ik reisde naar Koeweit toen ik 21 was om mijn eerste carrière na te streven, en een paar jaar later ging ik naar Schotland om mijn MSc in International Development te halen. Daarna ben ik naar Zuid-Afrika verhuisd om mijn tweede carrière te beginnen. Door de transformerende ervaringen leerde ik me snel aan te passen, vriendschap te sluiten met mijn angsten en vooral om met gemak de complexiteit onder ogen te zien.

Vooral aangetrokken door de oprechte, nieuwsgierige en actieve energie van het team, sloot ik me in april 2020 aan bij Perspectivity als een Young Enterpriser en coördinator van de Community. Ik woon momenteel in Beiroet, Libanon. Mijn focus zal zijn om de innovatieve participatieve methoden en tools van Perspectivity in verschillende vormen naar de MENA-regio te brengen, voornamelijk door het faciliteren van sectoroverschrijdende partnerschappen en participatieve veranderingsprocessen op systeemniveau om de duurzaamheid, veerkracht en sociale welvaart van de regio te bevorderen.

Expertise

  • Procesfacilitatie
  • Capaciteitsversterking
  • Projectmanagement
  • Verbindingen leggen

Examples of what I do

Transformative Futures for Water Security initiative 

Transformative Futures for Water Security initiative 

Water security is key to our collective future, yet many places in the world experience severe water insecurity. We have to ensure availability and sustainable management of water and sanitation for all (SDG 6). Perspectivity facilitated this initiative for the Global South on the future of water security in the lead-up to the UN 2023 Water Conference.

read more
Mini Writeshop workshop in the park

Mini Writeshop workshop in the park

As part of a local festival with the aim to change the narrative about the line that used to divide Beirut during the civil war, a mini Writeshop workshop was organized in the park under the theme “Dealing with the Past”.

read more
Our Stories of Change – Writeshop Workshop in Lebanon

Our Stories of Change – Writeshop Workshop in Lebanon

We partnered with the Knowledge Workshop, a lebanese feminist organisation, to facilitate a writeshop workshop in Lebanon for women and transpeople.
The intention of the writeshop was to amplify the role of women and transpeople in shaping personal and collective changes.
KW and Perspectivity in collaboration with the participants will be working together to publish the stories written in the near future.

read more