Civil servants learn how to manage complexity

Op uitnodiging heeft Perspectivity een workshop over complexiteit verzorgd voor rijksambtenaren van diverse ministeries in Den Haag. De workshop is onderdeel van de leergang ‘Van buiten naar binnen’.   De workshop bestaat uit […]
read morecontact us

Oct 4, 2017

Op uitnodiging heeft Perspectivity een workshop over complexiteit verzorgd voor rijksambtenaren van diverse ministeries in Den Haag. De workshop is onderdeel van de leergang ‘Van buiten naar binnen’.

 

De workshop bestaat uit twee delen:

  1. Wat is complexiteit? – We verdiepen ons in het Cynefin raamwerk van Dave Snowden, een leiderschapsmodel voor besluitvorming. In deze interactieve sessie kunnen de deelnemers het kader fysiek ervaren en verbinden aan hun eigen opdrachten. Vervolgens worden diverse managementstrategieën besproken over hoe je de verschillende situaties kunt aanpakken.
  2. Navigeren in complexiteit – In het tweede deel van de workshop analyseren we individuele cases met behulp van de Complexity Navigator meer in detail. Dit leidt tot diepgaande gesprekken over verschillen in het benaderen van complexe en andere situaties en nog belangrijker: concrete acties die de deelnemers kunnen ondernemen.

Meer informatie